~Blog~

~Blog~

maandag 12 oktober 2015

Een alcoholslot toepassen in auto’s en nultolerantie invoeren.

Bestuurders kruipen te vaak dronken achter het stuur. Wanneer je dronken achter het stuur zit ben je een gevaar op de weg, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere bestuurders. Jaarlijks veroorzaakt alcohol achter het stuur naar schatting honderdduizend ongevallen wereldwijd.

Als een bestuurder onder invloed van alcohol rijd gaat zijn reactiesnelheid vertragen. Hierdoor kan hij situaties in het verkeer niet juist beoordelen. Als er bijvoorbeeld een object op de weg ligt gaat de bestuurder niet op tijd kunnen uitwijken met alle gevolgen van dien. Het beoordelingsvermogen gaat er ook op achteruit waardoor men ook roekelozer gaat rijden en een gevaar vormt in het verkeer.

Met een alcoholslot kan de bestuurder de auto niet starten als hij dronken is. Hiermee is de bestuurder genoodzaakt om zich op een andere manier te verplaatsen. Als dit verplicht wordt in auto’s zetten we dronken bestuurders schaakmat. Bestuurders gaan dan ook beter nadenken voor ze gaan drinken en een alternatief zoeken om zich te verplaatsen.

Via sociale media worden alcoholcontroles snel getipt en vermijden dronken bestuurders de plaatsen van de controles. Waardoor sommige dronken bestuurders kunnen blijven rondrijden zonder bestraft te kunnen worden. Met een alcoholslot is dit niet meer mogelijk, de auto wordt niet gestart als de bestuurder dronken is.

Met een alcoholslot wordt het verkeer veiliger en gaan bestuurders meer nadenken voor ze dronken achter het stuur zitten. Het is verontrustend dat er tegenwoordig zoveel ongevallen gebeuren met dronken bestuurders. Er moet dringend iets aan gebeuren, een alcoholslot zou al een stap zijn in de goede richting.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten